Demonstraties

Demonstraties BronsgietenHet Bronsvuur geeft regelmatig demonstraties voor publiek. Hierbij toon ik met name het feitelijke gietproces en alles wat daarbij komt kijken. Soms zullen ook enige werkzaamheden rondom het bronsgieten getoond worden, zoals het maken van gietmallen en smeltkroezen, het afbakken van smeltkroezen en sommige mallen. De demonstraties vinden vaak plaats op prehistorische erven, waar voor een beperkte toegangsprijs enige historischeĀ  gebouwen te zien zijn en mensen in historische kleding ambachten demonstreren.

Daarnaast ben ik soms ook actief tijdens andere evenementen.

De data en locaties van de demonstraties zijn terug te vinden bij de Evenementen.

Ik geef terwijl ikĀ  bezig ben uitleg over het proces en beantwoordt vragen van bezoekers. De uitleg is niet speciaal gericht op kinderen, maar wat ik doe kan zeker interessant zijn voor sommige kinderen.

Demonstraties op de BronzezeithofDemonstraties op de Bronzezeithof

Een vaste locatie waar ik zeer regelmatig actief ben is de Bronzezeithof Uelsen. Dit is een nagebouwd erf van een boerderij uit de bronstijd. De Bronzezeithof is bevindt zich bij het Duitse dorp Uelsen, net over de grens boven Almelo. Ik giet hier tijdens het seizoen regelmatig en ben er ook actief met andere werkzaamheden rondom het bronsgieten, maar de Bronzezeithof is iedere zondagmiddag geopend. Kijk voor meer informatie op de site van de Bronzezeithof (ook in het Nederlands beschikbaar). En zie ook onder Evenementen.